Dentissimo Junior 6+

Флуоридите кои ги содржат пастите за заби се докажани во борбата против кариесот. Сепак, бидете претпазливи: користете многу мала количина кај деца до 6 годишна возраст (со големина на зрно грашок). Тоа е затоа што малите деца ја голтаат пастата за заби, а проголтувањето премногу флуор може да доведе до промена на бојата кај трајните […]

Флуоридите кои ги содржат пастите за заби се докажани во борбата против кариесот.

Сепак, бидете претпазливи: користете многу мала количина кај деца до 6 годишна возраст (со големина на зрно грашок). Тоа е затоа што малите деца ја голтаат пастата за заби, а проголтувањето премногу флуор може да доведе до промена на бојата кај трајните заби.

Dentissimo Junior 6+ детската линија за нега на заби со сладок вкус ги негува забите на децата над 6-тата година.

Поради присуството на флуор, калциум и витамини, пастата за заби ја зајакнува забната глеѓ и го штити чувствителното ткиво. Пријатниот вкус на паста за заби помага вашето дете да ја следи дневната орална хигиена.

????????????Dentissimo Kids????????????

Posted by Moja Farmacija on Четврток, 04 јуни 2020

Регистрирајте се на нашиот електронски информатор