DENTISSIMO Junior 6+

177,00 ден

Краток опис

Детска паста за нега на заби со сладок вкус.

Опис

Флуоридите кои ги содржат пастите за заби се докажани во борбата против кариесот.

Сепак, бидете претпазливи: користете многу мала количина кај деца до 6 годишна возраст (со големина на зрно грашок). Тоа е затоа што малите деца ја голтаат пастата за заби, а проголтувањето премногу флуор може да доведе до промена на бојата кај трајните заби.

Dentissimo Junior 6+ детската линија за нега на заби со сладок вкус ги негува забите на децата над 6-тата година.

Поради присуството на флуор, калциум и витамини, пастата за заби ја зајакнува забната глеѓ и го штити чувствителното ткиво. Пријатниот вкус на паста за заби помага вашето дете да ја следи дневната орална хигиена.

  • Испорака до вашиот дом
  • Платете со картица или со вирман
  • Безбедност при купување
Регистрирајте се на нашиот електронски информатор